Trastorn de l’Excitació Sexual a l’Home

Durant la relació sexual no aconsegueix obtenir una erecció? O un cop aconseguida l’erecció no aconsegueix mantenir-la de forma apropiada fins al final de l’activitat sexual? Li provoca malestar i dolor? Se sent disgustat i decebut amb ell mateix? ¿Es culpabilitza i li provoca problemes de relació amb la seva parella? ¿Evita tenir relacions sexuals pels seus problemes d’erecció?


Descripció del trastorn

Dificultat o incapacitat persistent o recurrent per obtenir o mantenir una erecció apropiada fins al final de la relació sexual.

És un dels problemes més freqüents en els homes, i s’estima que fins a un 50% de la població general masculina pot experimentar-ho almenys de forma transitòria i tenint en compte l’existència de la variabilitat entre les persones. Augmenta amb l’edat.

S’associa amb ansietat per aconseguir una erecció adequada i també amb una inadequada educació sexual.

Només el 10% es deu a causes orgàniques (medicació, problemes físics, malalties) o amb ingesta de substàncies.


Abordatge terapèutic

Per al tractament farmacològic, la Viagra (citrat de sildenafil) és un tipus de medicació que ha donat molt bons resultats en l’home. Es desaconsella el seu ús en homes que pateixen d’angina de pit i que ingereixin medicació amb nitrits.

És abordatge terapèutic des de la perspectiva cognitiu conductual és el mateix que s’utilitza per al trastorn d’excitació femení, amb les particularitats associades a l’òrgan sexual.

El tractament psicològic per al trastorn de l’erecció en l’home consisteix en: utilització de la relaxació amb respiració diafragmàtica (quan el pacient se senti molt ansiós); programa de masturbació (estimulació sexual amb imaginació); focalització sensorial (no genital i genital); aproximació provocativa a la relació sexual; estimulació oral o fel·lació; utilitzar la «tècnica de l’augment i disminució de l’estímul».

Segons la Teràpia Sexual de Màsters i Johnson és també adequada la psicoeducació, incidir sobre les habilitats en comunicació i les habilitats socials.

Contacta con nosotros