Trastorn del Desig Sexual

No té desitjos de relacions sexuals? ¿Se li fa difícil accedir a mantenir relacions sexuals amb la seva parella i busca excuses per evitar-les? ¿Li genera problemes amb la seva parella el fet de no participar a l’hora de mantenir relacions sexuals? ¿Resulta danyada la seva relació de parella per aquest fet? ¿Se sent malament quan pensa que no desitja o ha disminuït el seu interès per l’activitat sexual?


Descripció del trastorn

El Trastorn del desig sexual hipoactiu consisteix, segons el parer del clínic, en l’absènciareiterada i persistent de fantasies sexuals o interès per realitzar algun tipus d’activitat sexual. Aquest tipus d’alteració afecta tant a l’àmbit de la parella com a l’esfera psicològica, creant molta angoixa a la persona que la pateix.

És molt difícil determinar quan una persona pateix inapetència sexual, a causa de les variables interpersonals, per aquest motiu deixem que el pacient s’auto diagnostiqui, basant-se si la persona (o la seva parella) se sent insatisfeta amb el seu nivell d’apetència. Pot tractar-se d’una discrepància de desig sexual en la parella.

La inapetència primària es diagnostica quan el pacient indica que generalment i durant gairebé tota la vida ha estat gens o poc interessat pel sexe. Es tracta d’un desordre crònic i per tant de difícil pronòstic. Les persones que pateixen d’una inapetència primària solen requerir una teràpia més esglaonada, de llarga durada, i orientada cap al cultiu bàsic de la resposta sexual.

Més freqüent en dones que en homes. Pot estar associada a dificultats d’excitació o anorgàsmia.


Abordatge terapèutic

Els tractaments adequats per a aquesta disfunció sexual són: l’entrenament orgàsmic, la Teràpia Sexual i Marital (Zinner) i el tractament combinat de Hurbert. El tractament combinat de Hurbert té com a objectiu la satisfacció sexual, la intimitat i el coneixement mitjançant tècniques i habilitats en la parella. Consta de 10 sessions setmanals de 2 hores, en les quals s’inclou la masturbació directa de la dona, exercicis de focalització sensorial, tècniques per incrementar el control voluntari de l’home i la tècnica del apuntament durant el coit.

Més concretament, per tractar la inapetència sexual en un principi es comença per dirigir l’atenció cap als estímuls sexuals: externs i interns; es proposa la utilització de material eròtic (revistes, novel·les, pel·lícules, Internet, etc.); s’utilitza el Mètode de Focalització Sensorial; l’entrenament en fantasies sexuals (Fantasies sexuals, Fantasies sexuals més carícies corporals, Fantasies sexuals més masturbació) i es proposa a la parella que realitzin exercicis pre orgàsmics, acte estimulació compartida, acte estimulació compartida més fantasia compartida, Mètode de Focalització Sexual, coit , coit amb expressió verbal i sexe lliure.

Contacta con nosotros