Trastorn Orgàsmic Femení

Li costa arribar a l’orgasme després d’una fase d’excitació sexual normal? Pot ser fins i tot que no arribi a l’orgasme en les mateixes circumstàncies? ¿Sent que ha variat la intensitat de l’orgasme després d’una excitació adequada? Provoca el fet de no arribar a l’orgasme problemes en la seva relació de parella? ¿Se sent decebuda i culpable per no haver arribat a l’orgasme? Aquest problema li ocorre de forma habitual?


Descripció del trastorn

Encara que la persona arriba a un nivell adequat d’excitació, té gran dificultat o és incapaç d’arribar a l’orgasme. És molt habitual que la dona que no arriba al orgasme durant el coit acabi fent veure que ho té per fer sentir bé a la seva parella.

L’anorgàsmia pot ser primària (mai ha estat capaç d’assolir i experimentar l’orgasme) o secundària (incapacitat per assolir l’orgasme després d’un període de temps en que sí que ho aconseguia). Anorgàsmia generalitzada (incapacitat per arribar a l’orgasme en totes les situacions) o situacional (incapacitat per arribar a l’orgasme en una situació concreta).


Abordatge terapèutic

Els exercicis que es recomanaran dependran de la naturalesa del problema. Si es tracta d’una disfunció orgàsmica completa primària, pot ser pertinent un programa de masturbació per a ser utilitzat per ella mateixa. El programa d’Focalització Sensorial pot continuar de forma paral·lela amb aquest.

Si s’utilitza el programa de masturbació, un cop la dona experimenta l’orgasme per si mateixa, la següent etapa serà igual que per a la dona que presenta una disfunció orgàsmica situacional (la qual no pot arribar a l’orgasme amb la seva parella): Durant la Focalització Sensorial genital la dona pot ensenyar a l’home com s’estimula a si mateixa o guiar les seves mans per mostrar-li la forma en què vol ser acariciada.

Si la disfunció persisteix ha de suggerir la utilització de un vibrador (aclarint prèviament els dubtes i temors sobre la seva feina). Una vegada que l’orgasme passi de forma freqüent durant la focalització sensorial genital, pot utilitzar-se la «maniobra del pont» descrita per Kaplan (1976), per ajudar a la dona a arribar a l’orgasme durant el coit: «Maniobra del pont»: Consisteix en l’estimulació del clítoris durant la contenció vaginal combinant-la amb moviments pèlvics lents. Quan la dona sent la proximitat de l’orgasme ha de començar a emprendre vigorosament amb el seu pelvis, continuant fins a obtenir l’estimulació del clítoris, si és possible pressionant aquest contra l’os de la pelvis de la seva parella. Això pot portar a l’orgasme durant el coit.

Contacta con nosotros