Trastorn Orgàsmic Masculí

Li costa ejacular un cop ha arribat a l’orgasme després d’una fase d’excitació sexual normal? Pot fins i tot no que arribi ejacular en les mateixes circumstàncies? ¿Sent que ha variat la intensitat de l’orgasme després d’una excitació adequada? ¿Provoca el fet de no arribar a l’orgasme problemes en la seva relació de parella? ¿Se sent decebut i culpable per no haver arribat a l’orgasme i l’ejaculació? Aquest problema li passa de forma habitual?


Descripció del trastorn

És una inhibició de l’ejaculació de manera que l’home és incapaç d’ejacular, durant la relació sexual o mitjançant una estimulació manual en presència de la seva parella. Seria el símil masculí de la anorgàsmia femenina. Es donen 2 tipus: ejaculació retardada (anejaculació) i ejaculació retardada parcial.

L’home que pateix aquesta situació viu un estat d’ansietat i exigència que només aconsegueix aguditzar el quadre. Està molt pendent de «si va a acabar o no», i això li impedeix relaxar-se i gaudir de manera calmada i plaent de la trobada amorosa. Solen ser persones amb alt grau de control en gairebé totes les seves activitats, els costa afluixar i deixar-se portar per les sensacions plaents, en molts casos amb un alt nivell d’angoixa amb conductes evitatives i fòbiques. Així, en el moment de major plaer previ a l’orgasme està pensant en aconseguir la meta esperada, es posen rígids i tensos, transpiren i estrenyen la mandíbula: d’aquesta manera passen d’una situació agradable a una altra esforçada.

Aquesta disfunció varia en el grau de dificultat. Veiem homes que no acaben mai amb cap dona; altres que sí ho aconsegueixen per acte estimulació però no ho fan quan estan amb la seva parella, o si ho aconsegueixen amb una no ho aconsegueixen amb una altra.

En el cas d’aquells que mai han aconseguit arribar a l’orgasme, parlem de anejaculació primària. Quan es dóna en el marc d’un matrimoni, porta al que s’anomena «esterilitat per factor coital».


Abordatge terapèutic

L’ejaculació retardada sol ser situacional (l’home pot ejacular quan es masturba). En aquests casos, la dona, durant la focalització sensorial genital, es concentra en una suau estimulació del penis. És important considerar l’ús d’una loció lubricant. L’home està estirat d’esquena concentrat en les sensacions que experimenta. En el termini de diverses sessions, la dona augmentarà el vigor de l’estimulació i la alternarà amb carícies més suaus i provocadores. Si produeix l’ejaculació, en les següents sessions l’home ha ejacular cada vegada més a prop de l’entrada vaginal. Posteriorment, l’home introduirà el penis a la vagina quan està pròxim a l’ejaculació i continuarà movent- se fins que aquesta es produeixi. És preferible que ell es trobi en posició superior. L’estimulació del gland s’augmenta si durant el coit la dona empeny la pell de la base del penis cap enrere amb suavitat. Si al principi la dona no és capaç de provocar una ejaculació, serà l’home qui es masturbi en presència de la parella. Quan ja pugui ejacular, la dona es farà càrrec, cada vegada més aviat, de l’estimulació del penis fins a provocar l’ejaculació. Pot ser facilitador per a l’home l’ocupació de fantasies sexuals.

Contacta con nosotros